Акциите на китайския гигант в недвижимите имоти Evergrande загубиха над 10%

...
Акциите на китайския гигант в недвижимите имоти Evergrande загубиха над 10%
Коментари Харесай

Акциите на Evergrande рязко се понижиха заради пропуснато плащане

Акциите на китайския колос в недвижимите парцели Evergrande загубиха над 10% тази заран на Хонконгската борса, заяви Франс прес. Това се случи ден, откакто извънредно задлъжнялата група не погаси обвързване, както осведоми Блумбърг. 

Evergrande има голям дълг от към 260 милиарда евро и от няколко месеца поставя старания, с цел да изплати дължимите лихви и да съобщи жилищата на клиентите.

В понеделник групата записва триумф, откакто съумя да съобщи няколко хиляди недвижими парцели на притежателите им и да заплати част от задълженията. Evergrande трябваше да извърши през вчерашния ден две заплащания за облигации в долари. Падежът изтече, без да има някакъв знак, че компанията е изплатила 250-те милиона $, които дължи, удостовери през днешния ден Блумбърг. 

След загубата от 10%, акциите потеглиха в противоположна посока и леко до повишиха. Групата разполага с гратисен интервал от 30 дни, с цел да погаси задължението си. Evergrande не съумя за първи път предишния месец да погаси лихви на стойност 82,5 милиона $ (73,1 милиона евро). Въпреки приключването на някои падежи през септември групата успяваше до тогава да се изплати на кредиторите си. 

Evergrande беше водач на националния пазар на недвижими парцели, основен бранш за растежа на азиатския колос. Въпреки финансовите неволи на компанията, Пекин наподобява изключва риска това да засегне цялата финансова система на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР